Fotó: Mészáros Tímea
Igazságra várva
Szerző: Főtér.ro
2018. május 2. szerda, 19:52
A Bogdan Gigină rendőr halálához vezető közúti baleset ügyében a legfelsőbb bíróság folytatja a tárgyalást.

A Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei vádat emeltek szerdán Gabriel Oprea volt belügyminiszter, nemzetbiztonságért felelős miniszterelnök-helyettes ellen, a Bogdan Gigină rendőr halálához vezető közúti baleset ügyében.

A vádhatóság közleménye szerint ugyanabban az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vádat emeltek a General MPM Impex kft.és ennek vezetője, Petre Mazilu ellen.

A DNA szerint 2015. október 20-án este Bogdan-Cosmin Gigină 28 éves rendőr közúti balesetben végzetes koponya- és agysérüléseket szenvedett. A baleset pillanatában az áldozat Gabriel Oprea akkori belügyminiszter gépkocsiját felvezető motoros rendőrként teljesített szolgálatot, miközben Oprea Cotroceni negyedbeli lakására tartott.

A vádhatóság szerint Gabriel Oprea volt az, aki hivatali tekintélyével rábírta a rendőrt, hogy

nagyon gyorsan hajtson, ami halálos balesetéhez vezetett.

A baleset pillanatában Gigină 84 km/h sebességgel közlekedett, a sötétség és eső miatt rossz látási körülmények között, így nem vette észre az úttesten ideiglenesen, a General MPM Impex kft. által elhelyezett akadályokat.

A DNA szerint a rendőr halálához az is hozzájárult, hogy az útburkolaton javítási munkálatokat végző General MPM Impex kft. nem jelezte megfelelőképpen az akadályt, a kijelzők nem fényvisszaverő anyagból készültek, és mindössze 11,5 méterrel voltak kitéve a munkálatok elé. Ezért a mulasztásért a vállalat vezetője, Maziliu Petre tehető felelőssé.

Az ügyészek több vagyontárgyat lefoglaltak a vádlottak tulajdonából.

Az ügyet a legfelsőbb bíróság tárgyalja.

Gabriel Oprea azt nyilatkozta szerdán, hogy bízik benne, hogy „a bíróság visszaállítja a kétségbevonhatatlan igazságot”, mégpedig azt, hogy ő ártatlan.

Az év elején a rendőr családja megsürgette a DNA-t, hogy több mint két év után ideje lenne vádat emelni, amire a vádhatóság azt felelte, hogy sok volt a tanú és a titkosított dokumentum.

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.