Újabb különbizottságokat fial a parlament

Telik az adónkból. Az ellenzék klorofillbizottsággal ironizált.
Hirdetés
Két különbizottságot fog megszavazni a parlament plénuma szerdán, döntött erről kedden a két házbizottság. Az egyik különbizottság a nemzetbiztonságot érintő törvényeket fogja korszerűsíteni, a másik közigazgatási törvénykönyvet készül kidolgozni.
 
Az ellenzéki liberálisok joggal vetették fel, hogy akkor a parlament miért tartsa meg az állandó szakbizottságokat, ha a Szociáldemokrata Párt minden projektre különbizottságokat trombitál össze.
 
„Javasoltam az összes bizottság megszüntetését, és csak különbizottságokban dolgozzunk, vagy hozzunk létre bizottságokat a klorofill tanulmányozására… Teljes aberrációnak tűnik, hogy léteznek a szakbizottságaink szakemberekkel, minden pártra kiterjedő politikai képviselettel, a PSD pedig mást sem csinál, csak különbizottságokat hoz létre úri kedve szerint, olyan tagokkal, amilyenekkel csak akar, Dragneától kapott különbejáratú küldetéssel” – nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek Ben-Oni Ardelean a PNL-től.
 
Liviu Dragnea, a PSD és a képviselőház elnöke már januárban bejelentette, hogy a nemzetbiztonsági törvényeket különbizottság fogja aktualizálni, elmondása szerint mintegy 15 törvény érinti a területet. Ezeket fogják a jelenlegi politikai realitásokhoz igazítani, erősítette meg a szándékot a szenátus elnöke, Călin Popescu Tăriceanu is.

Hirdetés