Lövésekkel csendesítettek le egy aranyosgyéresi hangoskodót

Kocsma elé vitték ki a hangfalakat, hogy mások se aludjanak. A kiérkező rendőr lelőtte a bulit.
Hirdetés

Elég bizarr csendháborításról számolt be szombaton a Kolozs megyei rendőrparancsnokság: csak lövésekkel tudtak véget vetni neki. Az eset csütörtök éjszaka történt Aranyosgyéresen, ahol több személy úgy akart zenét hallgatni egy kocsmában, hogy a teljes lakónegyed hallja: kivitték a hangfalakat a kocsma előtti járdára, és maximumra tekerték a hangerőt.

Az aludni vágyó szomszédok ráhívták a rendőrséget a késő esti köztéri mulatozásra, a kiérkező rendőröket viszont nem látták szívesen az ad hoc buliban. Az egyik, már ittas állapotban lévő személy előbb csak szidta az intézkedő rendőröket, majd agresszíven lépett fel velük szemben annyira, hogy az egyik rendőr háromszor a levegő lőtt az illető „lenyugtatására”.

A gyérsei férfit végül leteperték, megbilincselték, és bevitték az őrsre, majd a tordai bíróság 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte közcsendháborításért és botrányokozásért.

A lőfegyverhasználat nem járt személyi sérüléssel vagy anyagi károkozással, jegyzi meg a biztonság kedvéért a rendőrség közleménye.

Hirdetés