Turisták ragadtak fent a tordai sóbánya óriáskerekén

Mert az leblokkolt az egyik fülke miatt, amelynek nyitva maradt az ajtaja.
Hirdetés

Nagypénteki függeszkedésben volt része néhány turistának ma délután a tordai sóbányában. A látványos helyszín látványos óriáskereke ugyanis leállt, és körülbelül egy órába tellett, amíg mindenkit le tudtak hozni róla – számol be az esetről a Digi24 hírtelevízió.

Az óriáskerék egyik fülkéjének ajtaja menet közben kinyílhatott, vagy nyitva felejtették, mindenesetre emiatt leállt az egész szerkezet. A fent ragadt turisták közül párat le tudtak segíteni az alkalmazottak, tucatnyian azonban meg kellett, hogy várják a katasztrófaelhárítók beavatkozását.

A tűzoltók sem tudtak azonban lehozni mindenkit, hárman továbbra is fent maradtak az óriáskeréken, amíg ipari alpinistákat riasztottak. Az alpinisták aztán bezárták a nyitott ajtót, így újraindulhatott az óriáskerék.

A tordai sóbánya vezetősége azt közölte, kivizsgálják, hogyan nyílhatott ki a fülke ajtaja, esetleg kinek a hibájából. Hozzátették, senki sem sérült meg az incidens során. A katasztrófaelhárítás szerint senki nem volt veszélyben, amíg állt az óriáskerék, és senki nem jelezte, hogy rosszul lett volna.

Hirdetés