Képtelen kémregény
béel
2018. április 3. kedd, 09:41
Daniel Morar volt DNA-vezér szerint nem alkalmazták a megállapodást, mivel törvénytelen, Laura Codruţa Kövesi viszont ezt cáfolja.

Vita robbant ki Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze, korábbi legfőbb ügyész és Daniel Morar, a DNA korábbi főügyésze, jelenlegi alkotmánybíró között a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) és a legfőbb ügyészség között 2009-ben megkötött, pénteken nyilvánosságra hozott együttműködési paktum miatt.

Morar ugyanis kijelentette, hogy amikor 2009-ben, a DNA vezetőjeként továbbították hozzá a megállapodás szövegét, felhívta telefonon Kövesit, és közölte vele, hogy nem hajlandó gyakorlatba ültetni az abban foglaltakat, mivel törvénytelennek tartja őket.

Kövesi arra utasította, hogy alkalmazza a dokumentum által rögzített eljárásokat, Morar viszont azt mondja: amíg ő állt a DNA élén, ezt nem tették meg, bár minden egyes, a SRI által jelzett esetet Kövesi azon megjegyzésével továbbították, hogy tájékoztassák a hírszerzést a nyomozás fejleményeiről, ezt nem tették meg.

Kövesi kedden viszont azt állította, hogy a DNA is mindvégig a megállapodás szellemében járt el, akkor is, amikor Morar irányította, és akkoriban senki, Morar sem jelezte, hogy törvénytelennek tartaná.

Kövesi szerint a megállapodás nem biztosított több hatáskört egyik intézménynek sem, csupán egységesítette az eljárásokat.

Mint kifejtette, a megállapodás szükséges volt, mivel az ügyészségek nem rendelkeztek a lehallgatásokhoz szükséges műszaki eszközökkel.

Mint megírtuk, hétfőn a Mediafax hírügynökség kiadója, a Mediafax Rt. feljelentést tett a legfőbb ügyészségen, amelyben a megállapodás aláíróit és gyakorlatba ültetőit hivatali visszaéléssel, az igazságszolgáltatás érdekeinek kompromittálásával, csalással és sikkasztással gyanúsítja meg.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/26038
Daea és Teodorovici nagyot ment az európai parlamenti meghallgatáson. Hogy mást ne mondjunk.
Logikai bukfencével már nemcsak egy ország, hanem egész Európa előtt hozza magát kínos helyzetbe.
Sőt, Magyarországról is érkeznek telepes tapsifülesek Kovászna megyébe, ahol tárt karokkal várják őket.
Persze, ha mindez így van, akkor a helyzet egészen súlyos, de maga aszerző állítja, hogy nem lehet tudni, mi az igaz, mi a hamis.
Ezzel pedig bővülnek a látogatható részek a vajdahunyadi várban.
Ha már Năstase és Iliescu is bőgeti a szirénát, akkor talán tényleg baj van a román politika fősodrában.
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
És akkor már miért ne rövidítenénk le a téli vakációjukat – vetette fel legújabb ötletét Ecaterina Andronescu.
Fogadják szeretettel szerkesztőségünk tagjainak szubjektív írásait hőseikről, helyeikről, érzéseikről, a Magyar Kultúra Napján.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Mi lesz itt, ha a PSD összeesküvés-elméleteinek egyik legfontosabb szereplője megszerzi az Európai Ügyészség vezetését?