Ilyen nincs, de van
Szerző: Szántai János, Erdély László
2018. március 22. csütörtök, 14:24
Immáron harmadszor. Ilyen esettel azért még nem találkoztunk.

Amint arról beszámoltunk, Horváth Anna és Fodor Zsolt üzletember ügyében március 22-én, csütörtökön kellett volna ítéletet hirdetnie a kolozsvári táblabíróságnak. Kétszer már elhalasztotta az ítélethirdetést a tisztelt bíróság, március 2-án, illetve 8-án, különböző okokra hivatkozva.

A csütörtöki ítélethirdetésre nem csak a sajtó képviselői mentek el. A Legyél te is Ancsa mellett! nevű zárt Facebook-csoportban mozgósították a kolozsváriakat a megmozdulás szervezői, így hát 25-30 ember lepte el a táblabíróság folyosóját: polgárok, közéleti személyiségek, művészek.

És mindenki várt, a körülményekhez képest kellemesnek nevezhető hangulatban, olyan fél tizenkettőtől háromnegyed kettőig. Ekkor furcsa dolog történt: váratlanul megjelent a tömegben egy fekete ruhás hölgy (minden bizonnyal bírósági alkalmazott). Ha jelen sorok szerzője nem állt volna éppen ott, ahol, nem is hallotta volna a hölgy által mondottakat. A hölgy odafordult Horváth Annához és közölte vele, hogy az ítélethirdetést péntekre halasztották. És nem tudni, hány órakor lesz. Csak így. Ennyi. És elment.

Lehet, hogy a bíróságnak joga van az ilyen eljárásra (feltételezzük, hogy ha nem lett volna, akkor nem is járt volna így el), de mindentől függetlenül ezt a módszert furcsának és megalázónak tartjuk.

Fodor Zsolt nem jelent meg az ítélethirdetésen, tekintettel arra, hogy születésnapja van. Mondhatjuk úgy is, hogy szerencséjére.

Emlékeztetőül: Horváth Annát azzal a váddal állította bíróság elé az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), hogy 2016-ban 60 fesztiválbérletet kért és fogadott el Fodor Zsolt üzletembertől a kampányát is segítő önkéntesei számára, cserébe épületfelújítási engedélyt sürget meg a városházán az üzletember számára.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25891
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.