A Facebook világában már lopni sem érdemes

Legalábbis nem fényes nappal, az utcán. Ezt egy craiovai tolvaj a saját bőrén tapasztalta meg.
Hirdetés

A Facebook népe buktatott le egy zsebtolvajt Craiován. A dél-romániai nagyvárosban tevékenykedő utcai szarka gyanútlanul végezte a becsületes zsebtolvajok napi munkáját, nem is sejtve, hogy minden mozdulatát fényképezik, amikor a nyílt utcán lopta ki a pénztárcát egy nő táskájából.

A „sztárfotós” az egyik közeli házban lakó nő volt, aki éppen az ablakban állt, és az orra előtt történt a bűncselekmény. Mivel hirtelen jobb ötlete nem támadt, felkapta a telefonját, lefényképezte az elkövetőt, majd a képeket a következő szöveggel töltötte fel a közösségi oldalra:

„Ma az ablakban állva, tehetetlenül asszisztáltam végig, ahogy egy zsebtolvaj menet közben lopta ki a pénztárcát egy nő táskájából, anélkül, hogy az bármit is észrevett volna. Fényes nappal, az utcán. Csak egy képet sikerült készítenem, miután kivette a pénzt a pénztárcából, és nyugodtan átkelt az úttesten”.

És ez jó ötletnek bizonyult: a vasárnapi esetet követően több mint háromszázan osztották meg a fényképet, ennek nyomán pedig a rendőrség is nyomozásba kezdett. Aminek meg is lett az eredménye: a hatóságok szerdai közleménye szerint a fénykép alapján sikerült beazonosítani és őrizetbe venni a 27 éves, craiovai illetőségű elkövetőt.

Hirdetés

Aki ráadásul pitiáner összeg miatt bukott le, a pénztárcában ugyanis a tulajdonos személyi iratain és bankkártyáin kívül rongyos 40 lej szerénykedett.

Legközelebb minden bizonnyal óvatosabb lesz majd. Vagy legalább zseblopás közben végig mosolyog, számítva arra, hogy fényképezik.

Hirdetés