A kőkori csöcsöket is kicenzúrázta a Facebook

Ezúttal a Willendorfi Vénusz esett áldozatul a globális prüdériának.
Hirdetés
Egy 25-28 ezer éves szobrocska képét cenzúrázta ki a Facebook – panaszkodik a bécsi Természettudományi Múzeum (NHM), ahol most ki van állítva a Willendorfi Vénusz néven ismert, kőkori termékenységszimbólum. A cenzúrázás tényéről az AFP-re hivatkozva számol be a HotNews.ro hírportál.
 
A testes nőalakot ábrázoló, 11 centis szobrocskát Willendorf ausztriai faluban fedezték fel a huszadik század elején, azóta a kőkori nőábrázolás legismertebb figurájává vált. A Facebook az olasz művészetek aktivistájának, Laura Ghiandának egy decemberi posztját cenzúrázta, erősítette meg a bécsi múzeum az Art Newspaper folyóirat értesülését. 
 
A múzeum szintén a Facebookon azzal kommentálta az esetet, hogy megítélésük szerint nem kellene a Facebookról kitiltani egy ilyen régészeti tárgyat, egy ilyen jellegű szimbólumot, ahogy semmilyen művészi alkotást sem.
 
 
A Facebookot gyakran éri bírálat amiatt, hogy milyen tartalmat tilt vagy épp engedélyez az oldalain. Franciaországban például március 15-én hirdetnek ítéletet abban a perben, amelynek indítéka egy felhasználó letiltása volt amiatt, hogy megosztott egy fényképet Gustave Courbet L’origine du Monde című festményéről.

Hirdetés