Magyar hangja
béel
2018. február 16. péntek, 08:57
És a bankokat, szolgáltatókat is figyelmeztetik: anyanyelvükön kommunikáljanak a magyar ügyfelekkel.

A bankokat és az internetes filmplatformokat is „megtanítaná” magyarul a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat – közölte Benkő Erika RMDSZ-es parlamenti képviselő, a szolgálat vezetője.

A politikus csütörtökön Sepsiszentgyörgyön a Háromszék beszámolója szerint elmondta, a kampány során a multinacionális cégek, bankok, kereskedelmi társaságok, szolgáltatók figyelmét hívják fel a magyar nyelv használatának fontosságára, levélben keresik meg ezeket, és jelzik, üzleti szempontból is üdvös, ha odafigyelnek arra, hogy üzeneteiket közvetítsék a térség többségi lakosságának anyanyelvén is. A korábbi évekhez képest újdonság, hogy idén kérik a bankoktól, tegyék lehetővé az on­line bankolást is magyarul, hisz ez egyre nagyobb teret hódít, és jelenleg egyetlen bank szolgáltatásai közt sem elérhető.

Újabb szolgáltatókat is megkeresnek, a filmeket és sorozatokat online kínáló Netflix például egy éve jelen van Romániában is, de tartalmai csak angolul, román felirattal elérhetőek. Ez a gyermekek számára nem megoldás, pedig rengeteg jó és hasznos tartalom lenne számukra, de mivel nem értik a nyelveket, kiesnek a célközönség sorából. Ugyanakkor Magyarországon elérhetőek a Netflix tartalmai magyarul, tehát néhány gombnyomással megoldható lenne, hogy azokhoz az itteni magyar előfizetők is hozzáférjenek.

Hasonló a helyzet az HBO GO kínálatával, mindkét szolgáltatót megkeresik, s felhívják figyelmüket: üzleti érdekük is azt kívánja, hogy legyenek tekintettel magyar ügyfeleikre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/25371
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.