Mit tud az új szállításügyi miniszter az autópályákról?

Röviden. Semmit. Bővebben. Semmit. A kiiktatandó vonatokról viszont szerencsére van némi infója.
Hirdetés

Lucian Șova, a Dăncilă-kormány szállításügyi minisztere alaposan megnyilatkozott az újságíróknak a keddi napon.

Kezdjük azzal, amiről a miniszter úr tud. Beszámoltunk arról, hogy a Román Állami Vasúttársaság összesen 97 vasúti járatot akar törölni a menetrendből, köztük a Bukarest–Szatmár járatot, méghozzá március elsejével kezdődően. Ezzel kapcsolatban Șova mester azt mondta, hogy tárgyalásokat folytat a helyi önkormányzatokkal, és majd meghozza a megfelelő döntést. Hogy mi lesz az, rejtély. Szóval, lehet izgulni. Különös tekintettel arra, hogy alig három hét van a határidőig.

Aztán az újságírók megkérdezték, mikor lehet majd két sávon közlekedni Bukarest déli körgyűrűjén. A miniszter igen lényeglátó válasza ez volt: Amikor kész lesz!

Az újságírók azt a szemtelen kérdést is feltették, hogy mi a helyzet a bukaresti körgyűrű azon szakaszával, amely az A1 és DN 7 utakat összeköti, hiszen már készen kéne lennie és ehhez képest még építőtelep van ott. A miniszter így felelt: Ha építőtelep van ott, azt jelenti, hogy dolgoznak.

Hirdetés

Az undok újságírók arra is rákérdeztek, hogy mely idénre ígért autópályaszakaszokon lehet majd konkrétan közlekedni. A miniszter így felelt: Azokon, amelyeket átadnak.

Nincs több kérdésünk.

Hirdetés