Ilyen lesz az idő a következő két hétben

Február van, és az időjárás is ehhez alkalmazkodik.
Hirdetés

Ingadozó hőmérsékleti értékekre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) február 12-e és 24-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. A szakemberek szerint jelentősebb mennyiségű csapadék a február 13-a és 15-e, illetve a február 17-e utáni időszakban hullhat.

Erdélyben február 16-áig a nappali csúcshőmérséklet egyik napról a másikra ingadozik, általában beilleszkedik az ilyenkor megszokott értékhatárok közé (2-4 Celsius-fok). Ezt követően felmelegedés következik, 17-e és 25-e között 4-5 Celsius fokos maximumokkal. Az éjszaka mért legalacsonyabb hőmérsékleti értékek enyhén hullámzóak lesznek a periódus első felében (mínusz 6 és mínusz 3 Celsius-fok között változnak), majd később mínusz 5-6 fok körül stabilizálódnak. Helyi szinten szinte minden nap hullhat csekély mennyiségű csapadék, nagyobb területen és jelentősebb mennyiségben csak február 14-e körül valószínű.

A Bánságban és a Partiumban február 15-éig a mostani 5-6 Celsius fokról 2-3 fokra visszaesik a nappali legmagasabb hőmérséklet, majd 4-5 fokos felmelegedés várható, amely állandó marad és megfelel a sokéves átlagnak, néhol ennél magasabb lesz. Az éjszakai minimális értékek február 16-áig csökkenek (mínusz 1 és mínusz 5 fok között lesznek), majd nulla fok köré nőnek, a periódus legvégén pedig mínusz 2 fokig süllyednek. Csapadék február 13-án és 14-én hullhat nagyobb területen, 17-e és 24-e között is naponta hullhat, ám csekély mennyiségben és kisebb területeken.

Máramarosban az időszak elején a sokéves átlagnak megfelelően 2-3 Celsius-fokos nappali maximumokra számíthatunk. Ezt követően a legmagasabb nappali hőmérsékletek 5-6 fokra nőnek, amely állandó marad és megfelel a sokéves átlagnak. Az éjszakai minimális értékek nagyjából mínusz 2 és mínusz 4 Celsius-fok körül alakulnak, a leghidegebb valószínű február 16-án lesz (mínusz 6 Celsius-fok). Nagyobb mennyiségű csapadék február 14-e körül várható, kisebb mennyiségű csapadék az egész időszak alatt hullhat.

Hirdetés