Sok a köztereken felejtett roncs Kolozsváron

Egy év alatt 689 ilyen gépjárművet azonosítottak be a helyi rendőrök.
Hirdetés

Egy év alatt összesen 689 közterületen „felejtett” autót tüntettek el Kolozsvár utcáiról – közölte Emil Boc polgármester. Igaz, jelentős azoknak a gépjárműveknek a száma, amelyekkel szemben folyamatban van az eljárás (243). Az elszállított kocsik közül 72 esetben a helyi rendőrség, 265 esetben pedig a tulajdonos járt el. A tavaly az utcán hagyott kocsik közül 109-et visszaírattak a forgalomba.

A helyi rendőrség továbbra is számít Kolozsvár lakosainak közreműködésére az elhagyott autók beazonosítását illetően. A MyCluj mobilalkalmazás, mely révén a legegyszerűbb módon lehet jelenteni az autók helyét, elérhető a Google Playben, az App Storeban és a polgármesteri hivatal honlapján is.

Természetesen lehet jelenteni személyesen a lakónegyedek önkormányzati hivatalaiban vagy a helyi rendőrség telefonszámán is (0264 – 955) is.

A jelentések nyomán megpróbálják beazonosítani az autó tulajdonosát, amennyiben ez nem lehetséges, akkor a 2002/421-es számú törvényt alkalmazzák. A polgármester emlékeztet: nem lehet egy autót azonnal elszállítani, a törvény ugyanis 60 nap türelmi időt ír elő.

Hirdetés