Ne a PSD soraiból nevezzen ki miniszterelnököt Iohannis

Kéri az államfőt a Mentsétek Meg Romániát Szövetség. Az USR előrehozott választást akar.
Hirdetés
Előrehozott parlamenti választásban látja a kormányválság megoldását a Mentsétek Meg Romániát Szövetség. Az USR a Facebookon tette közzé rövid álláspontját rögtön azután, hogy Mihai Tudose bejelentette, lemond a kormányfői tisztségről, miután a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága megvonta tőle a politikai bizalmat.
 
Az USR egyúttal arra szólítja fel Klaus Iohannis államfőt, hogy ne a PSD-ALDE koalíció soraiból nevezze ki a következő miniszterelnököt. Mivel 12 hónapon belül a PSD már a második kormányfőjét váltja le, a koalíció szerintük kudarcot vallott az ország kormányzásában. Romániának stabil, becsületes és hozzáértő kormányra van szüksége, amely a társadalom érdekében fejti ki tevékenységét, nem azért, hogy megmentse a börtöntől Liviu Dragneát, Călin Popescu Tăriceanut és a PSD-ALDE koalíció más btk-s politikusait, áll az USR közleményében.
 
Korrupcióellenes civil aktivisták csoportjaiban már szét is futott egy petíció, amelyben ugyanarra kérik Klaus Iohannist: hogy ne a PSD-ALDE soraiból nevezze ki a következő miniszterelnököt, még csak ne is olyan személyt, akit ez a két párt támogat. A petíció közzététele utáni első órában már 500-an írták alá.

Hirdetés