Kórházi horror dél-Romániában: egy ügyeletes orvos elküldte a beutalt beteget, és széttépte a papírjait – VIDEÓ

Balkáni hétköznapok.
Hirdetés

Így is működik az egészségügy Romániában: az ország déli részén található Prahova megye egyik városa,  Băicoi kórházának sürgősségi osztályán az ügyeletes orvosnő agya egyszerűen leolvadt, amikor egy beteg beutalóval érkezett, és közölte, nem hajlandó beutalni őt a kórházba, majd amikor a páciens rokona ezt nem fogadta el, egyszerűen eltépte a beteg papírjait.

Az esetet videóra is felvették, így azonnal elkezdett terjedni az interneten.

A felvételen látható, amint egy nő az őt kísérő rokonával együtt megérkezik az ügyeletre. A beteget a megyeszékhelyen, Ploieşti-en található megyei kórházból küldték vissza a városba.

Az ügyeletes nem hajlandó befogadni, amit többek között ezzel indokol: „Tudják, mi a helyzet? Én holnap nyolckor végzek. Ha jön még húsz olyan, mint maga…”.

A 87 éves, szívpanaszok miatt kezelésre szoruló beteget kísérő nő ekkor azt válaszolja: azért jött, hogy elkísérje a beutalt rokonát, mire az orvosnő válasza: „Idejöttek, én meg hazaküldöm magukat”.

Arra a kérdésre, miért nem hajlandó beutalni a beteget, a válasz: „Nem akarom. (…) A beutalókat nem Ploieşti-en intézik, itt én döntök, nem Ploieşti a fejem fölött. (…) Nem működik a tollam”.

Miután az érkezők nem hajlandóak elfogadni az orvosnő „érveit”, az végül eltépi a beteg papírjait.

Hirdetés

Andreea Irimescu, a kórház menedzsere „nem megfelelőnek” minősítette az orvos viselkedését, a Mediafax hírügynökségnek pedig elmondta: belső vizsgálat indult az ügyben.

A videó napvilágra kerülése nyomán hétfőn az egészségügyi minisztérium is ellenőrzést rendelt el a kórházban.

Cristian Grasu egészségügyi államtitkár kifejtette, az orvosnő magatartása nem elfogadható, ugyanakkor a vizsgálat lezárultáig a helyén marad, és mivel a beteget végül fölvették a kórházba, ha megkapta a kezelést, akkor „rendben vannak a dolgok”.

 

https://youtu.be/_jjy9yKcslE

Hirdetés