Négy halott egy Brassó megyében történt balesetben

Három felnőtt és egy gyerek meghalt, négyen megsebesültek.
Hirdetés

Négy személy meghalt és négyen megsebesültek szombat délután Szászhermánynál, a Brassót Kézdivásárhellyel összekötő DN11-es jelzésű országúton – tájékoztatott Gabriela Dinu, a Brassó Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A balesetben életét vesztette két férfi, egy nő és egy gyerek. Az elhunytak és a sérültek Kovászna, Brassó, Hargita és Bákó megyeiek.

A baleset, amelyben négy gépkocsi ütközött, Brassótól hat kilométerre, Szászhermány határában történt.

A rendőrség szerint egy 25 éves Kovászna megyei nő figyelmetlenül váltott sávot és beleakadt egy másik gépkocsi hátsó felébe, amelyet egy 34 éves Hargita megyei férfi vezetett. A nő autója elhagyta az úttestet, a Hargita megyei autó pedig átsodródott a szembejövő sávra és frontálisan ütközött egy brassói gépkocsival, amelyet egy 60 éves férfi vezetett. Egy bákói sofőr megpróbálta elkerülni, hogy belerohanjon a karambolozott autókba, jobbra kapta a volánt, a brassói autónak ütközött és lesodródott az útról.

Hirdetés

A láncbalesetben meghalt a Hargita megyei férfi és a hátsó ülésen utazó hároméves kislánya, a brassói sofőr és az első ülésen utazó, 69 éves felesége. További két ember, a hargitai sofőr 30 éves felesége és egy másik, négyéves kislányuk súlyosan, a balesetet okozó nő és vele utazó 24 éves barátnője könnyebben megsérültek.

A sebesülteket a Brassó megyei sürgősségi kórházban ápolják.

Hirdetés