Károly herceg is részt vesz Mihály volt román király temetésén

Ezt a román ortodox patriarchátus szóvivője közölte.
Hirdetés

A brit trónörökös, Károly walesi herceg is részt vesz I. Mihály volt román király temetésén – közölte vasárnap  a román ortodox patriarchátus szóvivője.

Vasile Bănescu az Antena 3 hírcsatornának nyilatkozva elmondta, értesülései szerint Károly herceg visszaigazolta, hogy ott lesz az egykori román uralkodó szombati temetési szertartásán.

Hozzátette, a temetésen a spanyol királyi ház egy képviselője is jelen lesz.

A volt román király holttestét rejtő koporsót egyébként a román királyi vonattal szállítják Bukarestből Curtea de Argeşre.

A bukaresti királyi palota előtti téren tartandó rövid vallásos és katonai ceremóniát követően a koporsót ágyútalpon szállítják majd a patriarchátus székesegyházához. Az ágyútalpat katonai jármű vontatja, amelyet gyalog kísér majd a gyászmenet.

Hirdetés

A székesegyházban tartandó szertartást követően halottaskocsival a băneasai királyi vasútállomásra szállítják a koporsót, ahonnan a királyi vonat viszi majd Curtea de Argeşre.

A királyi ház által ismertetett program szerint a Mihály király holttestét rejtő koporsót szállító repülőgép december 13-án, szerdán 11 órakor száll le az Otopeni repülőtéren, ahol jelen lesz Margit hercegnő, a királyi ház vezetője és a román korona őrzője, a királyi család többi tagja, valamint az állami intézmények és az ortodox egyház képviselői.

Hirdetés