Kolozsvári kikötő: hét ország 18 fiatal írója a fedélzeten

December 4–6. között nemzetközi merítésű írótalálkozó lesz Kolozsváron.
Hirdetés

Hét ország 18 fiatal írója olvas fel műveiből a harmadik alkalommal megszervezett Kolozsvári kikötő eseményein és társrendezvényein. Az Ausztriából, Magyarországról, Moldova Köztársaságból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából érkezett fiatal alkotók felolvasásaihoz kapcsolódva könyvbemutatók, beszélgetések, és egy műfordítói konferencia is zajlik majd a Kikötő programjaival párhuzamosan – tájékoztatnak a szervezők.

Az Erdélyi Magyar Írók Ligája, a bukaresti Balassi Intézet, a Helikon irodalmi folyóirat és a Szépirodalmi Figyelő szervezésében zajló eseményeken három nap alatt közel félszáz író, költő, műfordító fordul meg a Kikötő különböző helyszínein.

Az Irányok tükrei műfordítói konferencián részt vesz: Balázs Imre József, Benő Attila, Egyed Emese, Karácsonyi Zsolt, Molnár Bodrogi Enikő, Németh Zoltán, Orcsik Roland, Vallasek Júlia, Vincze Ferenc, Vörös István és Zsille Gábor.

A fiatal szerzők között jelen lesz: Barcsai László, Hyross Ferenc, Horváth Veronika, Hajós Eszter, Borcsa Imola, Szabó R. Ádám, Sánta Miriám, Sárkány Tímea, Kertész Dávid, Csornyij Dávid, Terék Anna, Plonicky Tamás, Johanna Wieser, Michal Tallo, Emanuela Iurkin, Victor Țvetov és Alexandru Cosmescu.

Hirdetés

Orcsik Rolanddal és Németh Zoltánnal Vincze Ferenc beszélget a Tiszatáj-könyvek sorozatban megjelent, szomszéd (osztrák, szlovák, horvát) irodalmakat bemutató antológiákról. A Nepotu’ lui Thoreau körön Moni Stanilă és Alexandru Vakulovski lép fel.

A partnerek és támogatók listáját, a programot, valamint a résztvevők részletes bemutatását az E-MIL Facebook-oldalán olvashatjuk.

Hirdetés