Ő az első fejes, aki nem vesz részt a december 1-i ünnepségeken

Amint látják, nem magyar. „Csak” büntetőügyes.
Hirdetés

Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök (Liberálisok és Demokraták Szövetsége), a szenátus elnöke hétfőn kijelentette: nem vesz részt a Románia nemzeti ünnepe alkalmából szervezendő katonai parádén, mert nincs mit keresnie a párhuzamos állam főnöke oldalán.

Idézünk: „Nem kaptam semmiféle meghívást, és ha kapok is, mellőzöm. A románok elsősorban a katonai parádé kedvéért mennek el. A románok nem kíváncsiak az államelnökre vagy a házelnökökre.”

És a meredek most következik: „Az elnök rám vonatkozó kijelentéseit figyelembe véve – azét az úrét, aki a Cotroceni-palotában tevékenykedik – semmi okom nincs odamenni és a társaságában lenni. Úgy gondolom, ő a párhuzamos állam tulajdonosa, amit vagy nem lát be, vagy nem ismer fel. Két lehetőség van: vagy nem érti, és akkor súlyos a helyzet, vagy nem ismeri be, és akkor nagyon súlyos. Ami a párhuzamos állammal történik, az alkotmányos rend lábbal tiprása.”

Mihai Fifor hadügyminiszter hétfői bejelentése szerint az idén Călin Popescu-Tăriceanu és Liviu Dragnea meghívást kap nemzeti ünnepre, a tavalyi évvel ellentétben, amikor az elnöki hivatal nem küldött nekik meghívót, mivel büntetőügyeik voltak.

Hirdetés