Lemondott a Dragnea lemondását kérő tanácsos

Mert nem akar ártani a kormányprogramnak – mondta Gheorghe Piperea ügyvéd, a kormányfő tiszteletbeli tanácsosa.
Hirdetés
Senki által nem kényszerítve nyújtotta be lemondását a kormányfő tiszteletbeli tanácsosi tisztségről Gheorghe Piperea ügyvéd – közölte ma este ugyanúgy a Facebookon, ahol kora délután azt vetette fel, hogy Liviu Dragnea miért nem mond le azért, hogy bizonyíthassa ártatlanságát.
 
 
Lemondását Mihai Tudose miniszterelnök elfogadta. Az ügyvéd azzal indokolta a gesztusát, hogy nem szeretné magára irányítani a közvélemény figyelmét, és akárcsak pár órára is elterelni a kormány programjának végrehajtásáról. Fontosabb és sürgősebb ügynek tartja az adótörvénykönyv és az igazságügyi törvények módosítását és a 2018-ra nem túl rózsásnak ígérkező gazdasági kilátásokat.
 
Pipera ma esti bejegyzésében azt állítja, se a kormányfő, se senki a kormányzó pártokból nem kérte a lemondását, ő maga döntött úgy, hogy megválik a tiszteletbeli tisztségtől, amelyet július 20. óta tölt be.
 
 
A kormánypárt elnökét, Liviu Dragneát ma egy harmadik bűnügyben is meggyanúsította a Korrupcióellenes Ügyészség: 2001-ben Teleorman megye önkormányzati elnökeként nyolc bűntársával bűnszövetkezetet hozott létre, amely magántulajdonba játszotta át a TelDrum önkormányzati közútépítő és karbantartó vállalatot, majd az annak törvénytelenül juttatott közpénzek egy részét elsikkasztotta, vagy pártja finanszírozására fordította. A DNA szerint a bűnszövetkezet a mai napig működik. Liviu Dragnea tagadja a vádakat.

Hirdetés