A Jazz in the park népünnepélye Pataréten
Esélyegyenlőség
MTímea
2017. október 23. hétfő, 20:29
Megengedhetetlen, hogy a szociális lakások elérhetőbbek a diplomások, mint a hátrányos helyzetűek, például a pataréti romák számára – állapította meg a CNCD.

Megbüntette Kolozsvár polgármesteri hivatalát a diszkriminációellenes tanács (CNCD), mert nem teremt egyenlő feltételeket a szociális lakásokhoz való hozzájutás tekintetében a szegények és iskolázatlanok, illetve a diplomások számára. A CNCD felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek kedvező pontrendszer megváltoztatását kérte az önkormányzattól, és 3 ezer lej büntetés kifizetésére kötelezi, írja az Actual de Cluj.

A Desire Alapítvány a pataréti romák ellehetlenített helyzete miatt fordult a tanácshoz. Azt akarják elérni, hogy a hátrányos helyzetűek, nehéz anyagi körülmények között élők is ugyanolyan eséllyel pályázhassanak meg egy szociális lakást, mint a jobb szituációban lévő, felsőfokú végzettséggel rendelkezők. Különösen a pataréti roma közösség integrálását segítené, ha az önkormányzat változtatna a pontrendszeren, és lehetővé tenné, hogy ők is sikerrel pályázhassanak szociális lakásokra.

comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.