Egy bankról nevezik el Kolozsvár népszerű sportcsarnokát

A két brand öt évre szóló „érdekházassága” mintegy 600 ezer eurót hozott a kolozsvári önkormányzat által kezelt sportcsarnoknak és 9 millió eurót a helyi sportnak.
Hirdetés

Kolozsvár helyi tanácsa, mint a sportcsarnok tulajdonosa kedden egyöntetűen megszavazta: a következő öt évben a Banca Transilvania nevét – pontosabban annak rövidítését, a BT-t – viselje Románia legnagyobb fedett sportlétesítménye. „Erdély bankja”, mely az ország egyetlen Kolozsvár-központú bankja, eredetileg fél millió eurót ajánlott fel a rangos és népszerű eseményeknek otthont adó sportcsarnok átnevezéséért, de az önkormányzat végül 600 ezerre tornászta fel az árat. Ebből az összegből mintegy 240 ezer eurót még idén folyósít a bank a sportcsarnok számára.

A sportcsarnok még júliusban közölte, hogy szeretne egy olyan kereskedelmi partnert, melynek, a kölcsönös brandépítés jegyében, felvehetné a nevét. A Banca Transilvania nem sokat habozott: rövid időn belül ajánlatot tett. A 600 ezer euró kifizetése mellett a bank – a román sajtó szerint – arra is elkötelezte magát, hogy 9 millió eurót fordít a kolozsvári sport támogatására. Cserébe a bank kezdőbetűi (BT) és arculati elemei megjelennek a sportcsarnokon belül és kívül található reklámhordozókon.

Hirdetés