Szépen tejel a szabálytalan parkolás az önkormányzatnak Kolozsváron

Egy hét alatt 150-szer fordultak az „autósintérek”.
Hirdetés

Összesen több mint 140 ezer lej értékben szabott ki pénzbírságot a kolozsvári helyi rendőrség a múlt héten. Ebből több mint 75 ezer lej a gépkocsivezetők által elkövetett szabálytalanságok (tiltott megállás, szabálytalan parkolás) miatt kiállított büntetésekből származik. Ezt az összeget persze nem fizetik be maradéktalanul a megbüntetett sofőrök: többen óvást nyújtanak be a jegyzőkönyvek ellen, mások nem fizetik be a büntetést.

Egy hét leforgása alatt 150 tilosban parkoló gépkocsit szállítottak el a közterület-fenntartó vállalat telephelyére. Február elejétől közel 2900 esetben akcióztak az „autósintérek”.

A gépkocsik után a kereskedőket büntették a leginkább: a 30 napnál hosszabb ideje zárva tartó árusbódék miatt összesen közel 34 ezer lej értékben büntettek, míg az építkezéseken tapasztalt szabálytalanságok több mint 24 ezer lejjel gyarapították a városkasszát. Koldulás miatt összesen 2900 lej, nyilvános alkoholfogyasztás miatt 1900 lej, csendháborítás miatt 500 lej értékben szabtak ki pénzbírságokat egy hét leforgása alatt.

Hirdetés