Kormány, válság
béel
2017. október 10. kedd, 13:26
Mihai Tudose miniszterelnök kész helyzet elé állította pártját és annak elnökét.

Kedden 13.30-kor összeül a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége, hogy a Mihai Tudose miniszterelnök által beígért kormányátalakításról tárgyaljon - közölték a párthoz közeli források.

Ugyanazon források megerősítették, hogy hétfőn valóban több PSD-vezető kérte a kormányfőt, hogy maradjon tisztségében. Közöttük volt Marcel Ciolacu miniszterelnök-helyettes, Paul Stănescu, a PSD Olt megyei szervezetének elnöke, Marian Neacşu, a párt főtitkára, valamint Niculae Bădălău ügyvezető elnök.

Mihai Tudose miniszterelnök az Antena 3 televíziócsatorna műsorában közölte hétfő este, hogy 'kisebb kormányátalakítást' tervez.

A Realitatea TV-nek szintén hétfő este úgy nyilatkozott Tudose, hogy a kormányban kialakult helyzet „talán egy kicsit” hasonlít a Grindeanu-kabinethez. Leszögezte ugyanakkor, hogy őt több pártbéli kollégája is megkérte: ne mondjon le a kormány vezetéséről.

„Délután és az este folyamán kollégák, területi szervezeti elnökök töltötték meg az irodámat, akik azért látogattak meg, hogy maradásra bírjanak” - jelentette ki Tudose, aki szerint a helyzet hasonló ahhoz, ami a Grindeanu-kabinet idején történt, csakhogy fordítva.

„Akkor sokan azt kérték tőle, hogy távozzon. Tőlem azt kérik, hogy ne menjek el, nehogy távozzak” - mondta Tudose.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.