Csoma Botond: teljesen újra kell gondolni az RMDSZ-PSD-megállapodást

Csakhogy van egy „csakhogy”.
Hirdetés

Az RMDSZ-nek teljesen újra kell gondolnia a PSD-vel kötött együttműködési megállapodást, miután a képviselőház plénuma a héten leszavazta a nyelvhasználati küszöb csökkentéséről szóló RMDSZ-es módosítási javaslatot – jelentette ki Csoma Botond.

A Kolozs megyei RMDSZ-képviselő pénteken sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ez személyes vélemény.

Ámde – folytatta Csoma – a megállapodás újragondolásával egyidejűleg azt is meg kell vizsgálni, hogy miként lehet továbblépni, hiszen az RMDSZ nem akarja magát elszigetelni a törvényhozásban és továbbra is parlamenti eszközökkel kíván dolgozni. Az ellenzék részéről pedig jelenleg nincs semmiféle nyitás az RMDSZ-szel való együttműködésre – tette hozzá.

Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy az RMDSZ mikor vizsgálja felül az PSD-vel kötött megállapodást, Csoma Botond annyit mondott: „hamarosan”.

Pénteken egyébként az RMDSZ képviselői és szenátorai országszerte sajtótájékoztatókat tartottak és őszintén szólva arra számítottunk, hogy valami fontosat jelentenek be, például a PSD-vel kötött megállapodás felmondását, de lényegében csak megismételték ugyanazt, amiről Kelemen Hunor elnök még szerdán beszélt és amit most nem részleteznénk, mert elolvasható itt.

Hirdetés