Felvásárolja az Amazon a Carrefour-t?

Az amerikai óriás így vetné meg a lábát az európai élelmiszerpiacon.
Hirdetés

Jeff Bezos tejet és kolbászt árulna? Úgy tűnik, legalábbis a Société Général elemzői szerint, akik azt állították, hogy a Amazon európai felvásárlási célpontjai között a Carrefour is szerepel a szintén francia Briton Morrison és Casino hálózatokon kívül – írta nemrég a francia médiára hivatkozva a Ziarul Financiar.

Egyelőre nincs más bizonyítéka annak, hogy az amerikai óriás konkrét ajánlatot tett volna a francia hipermarket-hálózatnak, de a pletya elég volt ahhoz, hogy a Carrefour részvényei 4,12 százalékkal 17,20 euróra nőjenek a párizsi tőzsdén.

A Carrefour értéke 13 milliárd euró, ez töredéke az Amazon 400 milliárdra becsült értékének, de a francia hálózat kiváló belépőt szolgáltatna Jeff Bezos online kereskedelemmel foglalkozó cégének, hogy megvesse magát a európai élelmiszerpiacon, amely a világ egyik legnagyobbika.

Az Amazon nem idegenkedik az élelmiszer-kereskedelemtől, júniusban jelentette be, hogy felvásárolja az egészséges élelmiszerekre specializálódott, 400 boltos hálózatot működtető texasi Whole Foods-ot, 13,7 milliárd dollárért.
 

Hirdetés