nu!
Jean St'Ay
2017. szeptember 14. csütörtök, 14:36
Sőt, meg is fenyegette a „kihágó” pedagógusokat.

A hírt a Nemzeti Liberális Párt alelnöke, Laurențiu Leoreanu tette közzé szerdán. A képviselő közleménye szerint, az oktatási minisztérium körlevélben tájékoztatta az ország középiskoláit: tilos a minisztérium által nem engedélyezett segédanyagokat használni.

„Az oktatási minisztérium megfenyegeti a diákok érdekében többet dolgozni szándékozó tanárokat. Egy országos körlevélben – amely nagy felháborodást keltett a pedagógusok körében, és melyet ezúttal a sajtó rendelkezésére bocsátok – a minisztérium megtiltja a segédanyagok használatát a tanórákon, sőt az állami hatóságok tájékoztatásával fenyegeti a tiltást áthágó tanárokat”, áll a Leoreanu által aláírt közleményben.

A képviselő által mellékelt körlevélben többek közt ez áll: „Az egyetem előtti közoktatásban használható segédanyagok akkreditációjára és engedélyezésére vonatkozó törvényes eljárások elfogadásáig tilos az oktatási minisztérium által nem engedélyezett segédanyagok használata.”

A körlevél kategorikus imperatívusszal zárul: „hangsúlyozzuk, hogy a fenti kötelezettség be nem tartása esetén az oktatási minisztérium fenntartja magának a jogot, hogy az illetékes állami hatóságokhoz forduljon.”

„Nem csodálkoznék, ha Liviu Pop miniszter hamarosan létrehozza az oktatási minisztérium rendőrségét, amelynek az lesz a dolga, hogy megbüntesse és menessze a Szociáldemokrata Párt által előírt szabályokat megszegő pedagógusokat”, kommentálja a szöveget a nemzeti Liberális Párt alelnöke. „A gesztus példátlanul csausiszta, és Liviu Popnak azonnal le kellene mondania, vagy Mihai Tudose miniszterelnöknek menesztenie kellene őt.” 

A képviselő szerint a körlevél tulajdonképpen a Szociáldemokrata Párt azon célját szolgálja, hogy uniformizálja a fiatalok gondolkodását és manipulálható tömeget faragjon belőlük. 

Emlékeztetőül: Liviu Pop oktatási miniszter egy hónapja bejelentette, hogy „az összes tanulmányi segédanyag felülvizsgálatra szorul, vagyis a segédanyagok a mai naptól kezdve nem érvényesek”. Azokról a segédanyagokról van szó, amelyeket a korábbi években az oktatási minisztérium akkreditált és engedélyezett.

 

Felhívtuk az ügyben Tárkányi Erika Kolozs megyei magyar szaktanfelügyelőt, aki arról tájékoztatott, hogy az iskolák valóban megkapták az említett körlevelet. A minisztérium által engedélyezendő munkafüzetek és segédanyagok megírásának módszertana a hírek szerint folyamatban van, de egyelőre nem tudni, mikor kerülnek a kérdéses anyagok az iskolákba. Addig viszont a nem engedélyezett segédanyagok használata tilos.
 
 
FRISSÍTÉS: Befejezték az oktatási segédanyagok jóváhagyásának módszertanát, ezeket miniszteri rendelettel hagyják majd jóvá, tájékoztatott csütörtökön a tanügyminisztérium. Módosítják az Országos Felmérő és Vizsgáztató Központ működését szabályozó kormányhatározatot, hogy ezentúl ez az intézmény foglalkozhasson a segédanyagok felmérésével. Erre a komány jövő heti ülésén kerülhet sor.

„Jövő héttől kezdődően benyújthatják a kiadók a segédanyagokat, hogy jóváhagyhassuk és elfogadhassuk ezeket” – mondta Liviu Pop tanügyminiszter egy, a Facebookon közzétett videóüzenetben. Szerinte a minisztérium nem csinál egyebet, csak összhangba hozza az oktatási törvényt a segédanyagokkal.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/23046
Daea és Teodorovici nagyot ment az európai parlamenti meghallgatáson. Hogy mást ne mondjunk.
Logikai bukfencével már nemcsak egy ország, hanem egész Európa előtt hozza magát kínos helyzetbe.
Sőt, Magyarországról is érkeznek telepes tapsifülesek Kovászna megyébe, ahol tárt karokkal várják őket.
Havonta egyszer lesz ilyen alkalom, egyelőre kísérleti jelleggel.
Persze, ha mindez így van, akkor a helyzet egészen súlyos, de maga aszerző állítja, hogy nem lehet tudni, mi az igaz, mi a hamis.
Ezzel pedig bővülnek a látogatható részek a vajdahunyadi várban.
Ha már Năstase és Iliescu is bőgeti a szirénát, akkor talán tényleg baj van a román politika fősodrában.
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
És akkor már miért ne rövidítenénk le a téli vakációjukat – vetette fel legújabb ötletét Ecaterina Andronescu.
Fogadják szeretettel szerkesztőségünk tagjainak szubjektív írásait hőseikről, helyeikről, érzéseikről, a Magyar Kultúra Napján.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.