búcsú
Szerző: Fall Sándor
2017. augusztus 17. csütörtök, 17:01
A Korunk egykori főszerkesztőjének hamvait a Házsongárdi temetőben helyezték végső nyugalomra.

Végső búcsút vettek csütörtökön Kántor Lajostól, a Korunk egykori főszerkesztőjétől. A július 22-én elhunyt irodalomtörténész gyászszertartása a Kolozsvári Állami Magyar Színház előcsarnokában zajlott.

A ceremónián a hozzátartozókon kívül részt vettek pályatársak, írók, költők, színészek, politikusok és más közéleti személyiségek. Beszédet mondott Balázs Imre József, a Korunk szerkesztője, Buchwald Péter egykori alprefektus, Kántor közeli barátja, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Markó Béla volt szövetségi elnök, Kőrössi P. József író, Ion Cristofor a Román Írószövetség képviseletében, Dimény Áron színész pedig Visky András búcsúztató levelét olvasta fel.

A temetési menetet a rendőrség autója vezette a Házsongárdi temetőig, ahol Kántor Lajos hamvait végső nyugalomra helyezték.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/22608
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.