Bottal üthetik a hét évre ítélt ingatlanmágnás nyomát a hatóságok

Nemzetközi körözést kértek Gabriel Puiu Popoviciu nevére, aki állítólag már júniusban elhagyta az országot.
Hirdetés

Körözést adtak ki Gabriel Puiu Popoviciu ingatlanmágnás ellen, akit hét év szabadságvesztésre ítélt a legfelsőbb bíróság, de a jelek szerint elhagyta Romániát. A legfelsőbb bíróság szerdán hirdette ki az ítéletet, de Popoviciut nem tudták börtönbe zárni, mert nem jelentkezett önként a rendőrségen, és a hatóságok nem találták meg hazai lakcímeinek egyikén sem.

A média rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy az ingatlanmágnás már júniusban elhagyta az országot. Azt állítják róla, hogy az egyik legbefolyásosabb ingatlanbefektető, aki Bukarest területe 1 százalékának birtokosa. Az ő tulajdonában van egyebek mellett Románia egyik legnagyobb plázája, a bukaresti Băneasa Shopping Center.

Az üzletember azért hagyhatta el az országot júniusban, mert nem hosszabbították meg az ellene addig érvényben levő kényszerintézkedéseket, így akkortól szabadon utazhatott. Az üzletembernek az Egyesült Államokban, de Monacóban is van lakása. A hatóságok az eljárásoknak megfelelően nemzetközi elfogatóparancs kibocsátását kérik a bíróságtól, aminek alapján elrendelhetik ellene a nemzetközi körözést.

Popoviciut szerdán ítélték jogerősen hét év börtönbüntetésre. 

Hirdetés