Terrorakciónak minősítettek egy késelést

Michigan állam repterén támadt késsel egy férfi az egyik alkalmazottra.
Hirdetés
Késeléses merénylet történt szerdán az egyesült államokbeli Michigan állam egyik reptéren, amit a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) utóbb terrorakciónak minősített. A késelés délelőtt történt, és azt a nap folyamán még köztörvényes bűncselekményként vizsgálták, estére azonban az FBI bejelentette: terrorakcióról van szó.
 
Az elkövető, a 49 éves kanadai Amor Ftouhi a kanadai Québecből érkezett az Egyesült Államokba, törvényes úton, először – még a múlt héten – New York államba, onnan szerdán a Detroit közelében fekvő Flintbe. A város nemzetközi repülőterén – az NBC televízió tudósítása szerint – „Allah Akbár!” kiáltások közepette késsel megtámadta a repülőtér egyik biztonsági alkalmazottját. 
 
Az arabul beszélő férfit négyen fogták le, köztük a megkéselt biztonsági tiszt. Jeff Neville hadnagyot kórházba szállították, műtétet hajtottak végre rajta, és az orvosi jelentés szerint állapota stabil, nem szenvedett maradandó károsodást.
 
A letartóztatott Ftouhi a rendőrségen közölte: „az amerikaiak embereket gyilkoltak Szíriában, Irakban és Afganisztánban, ezért valamennyiüknek pusztulniuk kell”.
 
Az FBI detroiti vezetője, David Gelios sajtóértekezleten jelentette be, hogy az elkövető egyedül cselekedett, s a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint tette elszigetelt incidens volt, nem része egy nagyobb összeesküvésnek vagy terrorakció-sorozatnak.

Hirdetés