Koppant a prefektus: nem vegzálják a kézdivásárhelyi önkormányzatot Wass Albert-ügyben

Mert egy hatályba nem lépett határozat csak egy túlbuzgó prefektus elméjében jelenthet óriási problémát.
Hirdetés

Lezárta a nyomozást az ügyészség a Wass Albert utca kapcsán a kézdivásárhelyi városi közgyűlés ellen a Kovászna megyei prefektus által tett panasz ügyében – írja a Székely Hírmondó.

Mint ismeretes, a Kovászna megyei prefektus kérésére az ügyészség újabb vizsgálatot indított a kézdivásárhelyi tanács által először láttamozott, de érvénybe nem léptetett azon határozat végett, ami jóváhagyta, hogy Wass Albertről utcát nevezzenek el a céhes városban.

A történet 2015 novemberében kezdődött, amikor Ilyés Botond EMNP-s tanácsos előterjesztése nyomán a testület rábólintott arra, hogy a Torjai út melletti egyik utcát nevezzék el Wass Albert íróról. A határozatot a tanácsosok 2016 februárjában kénytelenek voltak visszavonni, ugyanis a hatóságok kivizsgálást rendeltek el ez ügyben. A rendőrség javaslatára az ügyészség akkor lezárta a Wass Albert utca tervezett névadásával kapcsolatos eljárást, és ejtette a vádakat, illetve nem indított bűnvádi eljárást senki ellen.

Sebastian Cucu kormánymegbízott azonban nem nyugodott ebbe bele, az ügy újrafelvételét kért, és a bíróság jóvá is hagyta az ismételt eljárást azon kézdivásárhelyi tanácsosok ellen, akik 2012 és 2016 között voltak tagjai a döntéshozó testületnek. Az ügyészségi eljárás során az érintetteket egyenként Sepsiszentgyörgyre hívatták a csendőrlaktanya szomszédságába, ahol rövid kihallgatáson vettek részt, de az ügyet a napokban le is zárták.

Hirdetés