Vicceskedünk, vicceskedünk, de jön-e a hepiend?

Szerelmesfilm-szekció a TIFF-en – TIFF-es csavarral.
Hirdetés
Ilyen sem volt még a 16 éves kolozsvári filmfesztivál történetében: romantikus komédiákat is vetítenek június 2-11. között. Külön szekciót is kapnak a szerelmesfilmek, amelynek neve – Alt.Rom.Com – azért jelzi, hogy nem Hollywood és a plázamozizás telepszik rá a fesztiválra. 
 
Mihai Chirilov művészeti igazgató tíz alternatív romkomot sűrített ebbe a szekcióba: dúlni fog a szerelem, sokat fogunk nevetni is, de végig kérdéses, együtt maradnak-e a főszereplők. Idén az Alt.Rom.Com-ból kerül ki a FIPRESCI-díjazott is, vagyis a külföldi filmkritikusok kedvence.
 
Van, akit a legjobb barátja kér feleségül (It Had To Be You), van, aki sokkal fiatalabb férfiba szeret bele, ráadásul farka nő (Zoology), és van, akit a vőlegénye egy hónappal az egybekelés előtt hagy el (Through the Wall). Olyan tipikus történet is felbukkan, amelyben egy lány Párizs utcáin bukkan élete szerelmére – csak a férfi éppen hajléktalan, vagy ahol a férfi úgy szeretne magyarázatot kapni a szakításra, sőt új esélyt is, hogy elrabolja volt barátnőjét (Afterlove). 
 
És olyan szerelmes sztori is akad, ahol családi titkok hullnak ki a szekrényből a holokauszt árnyában (The Bloom of Yesterday). Ha megszokott módon is indul valamelyik szerelmesfilm, biztosak lehetünk benne, hogy olyan csavar jelenik meg a történetben vagy a film hangulatában, amely rögtön megválaszolja a kérdést, hogy mit keres ez a film Erdély legütősebb fesztiválján.
 
Az új szekció egyetlen percben:
 

Hirdetés