Ezúttal két ukrán hajó ütközött össze

Nem a Fekete-tengeren, hanem a Dunán, és egyik sem süllyedt el.
Hirdetés

Két ukrán felségjelzésű vízi jármű, egy turistahajó és egy tehervontató ütközött a Duna 1730-as folyamkilométerénél pénteken – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A 1730-as folyamkilométer Nyergesújfalu és Tát között található.

A balesetnek szerencsére nem volt olyan drámai következménye, mint a minap a Fekete-tengeren megtörtént ütközésnek, amelyben egy birkákat szállító togói hajó elsüllyesztett egy részeg tengerésztisztekkel teli orosz hadihajót, amelynek legénységét evakuálni kellett, a juhok pedig zavartalanul folytatták útjukat Romániából Jordánia irányába.

Az eddig tisztázatlan körülmények között történt balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt a hajóorvos a helyszínen ellátta. Anyagi kár keletkezett, környezetszennyezés nem történt – hangsúlyozták.

A rendőrség őrizetbe vett egy 58 éves ukrán állampolgárt, aki ellen vízi közlekedés veszélyeztetésének bűntette miatt eljárást indítottak. Kezdeményezik előzetes letartóztatását is – olvasható a közleményben.
 

Hirdetés