Kolozsváron szervez állásbörzét Szatmárnémeti

Így csalogatja haza a Kolozsváron tanuló szatmári fiatalokat.
Hirdetés
Május 11-én és 12-én Szatmárnémeti hazavár címmel Kolozsváron szervez munkaerőbörzét a szatmárnémeti polgármesteri hivatal azzal a céllal, hogy hazacsábítsa azokat a fiatalokat, akik befejezik egyetemi tanulmányaikat Kolozsváron – írja a szatmárnémeti polgármesteri hivatal által az Agerpres hírügynökségnek vasárnap küldött közleményben. 
 
„Az utóbbi időben riasztóan sok fiatal hagyta el városunkat (…). Ennek az agyelszívásnak csak úgy tudunk véget vetni, ha megfelelő munkahelyeket biztosítunk számukra, amiért érdemes hazajönni” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester. 
 
A munkaerőbörzén a munkavállalókat kereső magáncégek mellett először jelenik meg munkaadóként a szatmárnémeti polgármesteri hivatal is. Az érdeklődő fiatalok a www.haiacasa.sm honlapon iratkozhatnak fel a börzére. 
 
„Szatmárnémeti munkaerőhiánnyal küzd, a megélhetés olcsóbb, mint Kolozsváron. 2016-ban 75 ANL-s lakást adtunk át fiataloknak, idén újabb 75 lakás építését kezdjük el” – mondta Kereskényi. 
 
A polgármesteri hivatal által szervezett munkaerőbörzén mind a munkáltatóknak, mind a munkavállalóknak ingyenes a részvétel. 

Hirdetés