Nők elleni erőszakról beszélnek osztályfőnöki órán

1500 kamasszal ismertetné meg a problémát az RMDSZ Nőszervezete.
Hirdetés

Rendhagyó osztályfőnöki órákkal és szakemberek bevonásával iskolai tájékoztatókat szervez az RMDSZ Nőszervezete, amelyeknek célja, hogy országszerte 1500, 14−18 éves fiatallal ismertesse a nők elleni bántalmazás veszélyeit, következményeit – tudatja a Szövetség mai közleménye. A foglalkozások sorozata Hargita, Maros és Kovászna megyében indul.

„Az RMDSZ Nőszervezete szükségesnek tartja a diákok bevonását a NEEEM (Nők Elleni Erőszak Elleni Mozgalom) kampányába. A kezdeményezés hosszú távú célja a teljes mentalitásváltás a romániai társadalom minden szintjén, ezért fontos már az iskolában beszélni a téma súlyosságáról, felhívni a figyelmet a helyes viselkedésre, tájékoztatni az aktuális jogi előírásokról. Tudatosítanunk kell a fiatalokban, hogy

a párkapcsolaton belüli erőszak semmilyen formája nem elfogadható”

− hangsúlyozta Csép Éva Andrea parlamenti képviselő, a NEEEM kampány megálmodója.

Hirdetés

A prevenciós foglalkozást megelőzően, az RMDSZ Nőszervezet székelyföldért felelős alelnökének, Lőrincz Csilla felkérésére, a csíkszeredai Áradat Egyesület munkatársai két napos képzést szerveznek Hargita, Maros és Kovászna megyei szakembereknek, akik saját megyéjükben tartják meg az iskolai tájékoztatókat és felkészítőket. A képzésre, amelyen 15 szakember vesz részt a három székelyföldi megyéből, május 4-5-én kerül sor Csíksomlyón.

A NEEEM kampány március 8-án indult, és célja elsősorban tudatosítani és tájékoztatni a nők elleni erőszakról, hosszú távon pedig a hibás törvények módosítása, hogy ezek minél hatékonyabban védjék a bántalmazott nőt. A törvénymódosítás lehetővé tenné többek között a bántalmazó távoltartását, illetve szigorítaná az erőszak büntetését.

Hirdetés