Bekamerázhatják a nagyobb építkezéseket

A szállításügyi miniszter megfigyelés alá vonná többek között az autópályák építkezési munkálatait.
Hirdetés

Drónokat vagy videokamerákat vásárolhat a szállításügyi minisztérium, hogy megfigyelhessék az építkezési folyamatokat. Ahol rendellenességeket találnak, felbontják a kivitelezőkkel kötött szerződéseket, jelentette be hétfőn Răzvan Cuc tárcavezető miután meglátogatta a Szászsebes-Torda autópálya szakasz építkezési munkálatait.

A tárcavezető elmondta, hogy hamarosan elindulhat a közbeszerzési eljárás és megvizsgálják, hogy a drónok vagy a megfigyelőkamera-rendszer költséghatékonyabb, ugyanakkor ő és a minisztérium munkatársai hetente ellátogatnak majd egy-egy helyszínre, hogy felülvizsgálják a munkálatokat.

A miniszter rendkívül elégedetlen a Szászsebes-Torda autópálya építési ritmusával, főként az első szakaszon.

„Rendkívül elégedetlen vagyok az egyes szakasznál tapasztalt állapotokkal, holnap várom a vállalkozót, hogy tájékoztasson terveiről, ugyanis elég lassan haladnak a munkálatokkal. Mondják el, hogy szeretnének még dolgozni az államnak, mert ezt már nem fogjuk elnézni, hogy mondvacsinált indokok miatt legyenek késések.”

Cuc elégedett volt a 3-as és 4-es szakaszok építésével, becslése szerint ezeket már idén átadhatják a közforgalomnak.

Március végén Ştefan Ioniţă, a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) vezetője azt nyilatkozta, hogy ebben az évben 90 kilométer autópályát, 45 kilométer terelőutat adnak át és 275 kilométer felújított országutat vesznek át.

Hirdetés

„Úgy értékelem, hogy felkészültebbek vagyunk az alapok lehívására és a projektek kivitelezésére, mint eddig bármikor. Idén 90 kilométernyi autópálya átadását tűztük ki célul és ez kivitelezhető és teljesíteni is tudjuk. Jól indítottunk a Déva-Lugos autópálya 2-es, 15 kilométer hosszú szakaszának átadásával”

– mondta Ioniţă egy közúti infrastruktúrákról szóló előadáson.

Idén átadhatják a Bukarest bejáratánál található 3,3 kilométeres szakaszt, valamint a Déva-Lugos, valamint a Torda-Szászsebes autópálya harmadik és negyedik szakaszait.

Hirdetés