Amerikai és orosz űrhajóssal a fedélzetén indult útnak egy újabb Szojuz

A vacsorát már a Nemzetközi Űrállomáson költik el.
Hirdetés

Két űrhajóssal a fedélzetén újabb űrhajót bocsátottak fel a Nemzetközi Űrállomásra a kazahsztáni Bajkonurból – közölte csütörtökön a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat.

Az orosz Fjodor Jurcsihin és az amerikai Jack Fischer mellé a Szojuz MSZ-04-es szabadon maradt harmadik ülésére ezúttal egy 70 kilogrammos teherkonténert rögzítettek.

Az eredeti tervek szerint csütörtökön két orosz űrhajósnak kellett volna felszállnia, ám a Roszkoszmosz 2017 tavaszától a Nauka labormodul 2018 őszén tervezett csatlakoztatásáig háromról kéttagúra csökkentette az űrállomás orosz személyzetét. Ebben az időszakban az állomáson háromról négyre nőhet a más országokat képviselők száma.

A Szojuz MSZ-04-en megüresedő harmadik helyet a Roszkoszmosz felajánlotta külföldi űrhajósoknak, ám az idő rövidsége miatt nem találtak jelentkezőt.

Az űrhajó romániai idő szerint várhatóan 16 óra 22 perckor csatlakozik a Nemzetközi Űrállomáshoz, amelyen az orosz Oleg Novickij, az amerikai Peggy Whitson és a francia Thomas Pesquet várja az érkezőket.
 

Hirdetés