Oszlopnak ütközött és meghalt négy fiatal

Öt fiatalember buliból hajtott haza hétfő hajnalban.
Hirdetés
Négy fiatal elhunyt, egy pedig súlyosan megsérült abban a közúti balesetben, amely hétfő hajnalban történt Beszterce-Naszód megyében, a DN 17 D jelzésű országút Telcs és Romoly közötti szakaszán. A túl nagy sebesség miatt a sofőr elveszítette irányítását a jármű fölött, amely villanyoszlopnak ütközött, az oszlop pedig rádőlt az autóra – írja a Mediafax hírügynökség.
 
A megyei katasztrófavédelem eleinte három áldozatról kapott bejelentést, a helyszínre kiérkezve azonban öt, 16-36 év közötti személyt találtak a súlyosan megrongálódott autóban, közülük négyen eszméletlenek voltak – nyilatkozta a hatóság szóvivője, Marius Rus. 
 
Két személy olyan sérüléseket szenvedett, hogy esélye sem volt túlélni a balesetet, két másikat pedig a mentősök 45 percen keresztül próbálták újraéleszteni, sikertelenül. A legfiatalabb, 16 éves utas eszméleténél volt, ő főleg az alsó végtagain szenvedett sérüléseket, és a besztercei kórházba szállították.
 
Az áldozatokhoz eleve nagyon nehezen fértek hozzá a tűzoltók és a mentősök, mivel az autóra és az útra rázuhant a kidőlt villanyoszlop és a leszakadt vezetékek.
 
Az öt fiatal buliból tért haza, amikor a bekövetkezett a baleset: a túlzott sebesség miatt autójuk egy útmenti villanyoszlopnak ütközött. A baleset pontos körülményeit a Beszterce-Naszód megyei rendőrség vizsgálja.

Hirdetés