Egy hétig volt zárva a vonatkisiklás rongálta vasútvonal

Ma nyitották meg a vasúti forgalom számára azt a szakaszt, ahol múlt szombaton egy tehervonat 14 vagonja siklott ki.
Hirdetés
Pénteken helyreállt a vasúti forgalom a Hunyad megyei Banica és Merisor települések között. A Hunyad megyei prefektúra szerint a múlt szombati baleset által érintett pályaszakasz egyik sínpárját pénteken adták át újra a forgalomnak. 
 
„Az első vonat, amely a Hunyad megyei Merisor környékén a helyreállított síneken áthalad, az IR 1836-os jelzésű, Kolozsvár–Bukarest járat lesz, amely pénteken, 12.45 órakor megy keresztül a 2017. április 8-i baleset helyszínén” – derül ki a kormánymegbízotti hivatal közleményéből.
 
A hivatal szerint a pályaszakaszt a villanyárammal működő vonatok számára is megnyitották. „A másik sínpáron is a lehető leghamarabb befejeződik a helyreállítás” – áll a közleményben.
 
Fabius Kiszely prefektus pénteken a Mediafax tudósítójának azt mondta, még van munka a pályaszakaszon. „Újra összekötöttük a Zsil völgyét Hunyad megyével. Nem volt könnyű munka, mint ahogyan a baleset sem volt szokványos. Még van munka, a másik sínpárt is helyre kell állítani, de a lényeg, hogy már lehet közlekedni Petrozsény és Banica között” – mondta a kormánymegbízott.
 
A Petrozsény és Piski közötti vasúti pályaszakaszt szombaton, április 8-án zárták le, miután a Banica-Merisor állomás közelében kisiklott egy tehervonat, és ketten életüket vesztették, a tehervonat két mozdonyvezetője. A baleset egy jobbkanyarnál történt, és a sínek károsodása miatt mintegy 110 kilométeres távon teljesen megbénította a vasúti forgalmat. A tragédia körülményeit vizsgálják.

Hirdetés