Fékhiba miatt siklott ki a tehervonat

Ezt még a mozdonyvezetők is jelentették, és szabad utat kértek a lassításhoz. A vagonok fele tízméteres szakadékba zuhant.
Hirdetés
A Hunyad megyei területi munkaügyi felügyelőség első vizsgálatai szerint a fékrendszer meghibásodása okozta azt a balesetet, amelynek során kisiklott egy 16 vagonos tehervonat Petrozsény közelében. A felügyelőség vezetője, Adrian Bozdog szerint a mozdonyvezető előzőleg jelentette a rádióállomáson, hogy fék nélkül maradt a szerelvény, és kérte, hogy biztosítsanak szabad utat a vonatnak, amíg sikerül lassítania. 
 
A Hunyad Megyei Rendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Bogdan Niţu azt nyilatkozta, hogy a szerelvény 14 vagonja siklott ki, ezek közül hat egy 10 méter mély szakadékba zuhant. A balesetben életét vesztette az 51 éves mozdonyvezető és 67 éves segédje. A hatóságok bűnügyi kivizsgálást indítottak a baleset okainak és körülményeinek megállapítása érdekében. 
 
Az ügyben a vasúti baleseteket kivizsgáló ügynökség (AGIFER) folytat nyomozást – közölte a Román Vasúttársaság (CFR).
 
A Hunyad megyei katasztrófavédelem felvétele
 
A Hunyad megyei katasztrófavédelem felvétele
 
A környéken lezárták a vasúti forgalmat, az utasokat vonatpótló buszok szállítják a petrozsényi és puji (Puj) állomás között. Az Aradra tartó járatokat a Filiaşi – Orşova – Temesvár – Arad útvonalra irányítják át, a Piski (Simeria) felé közlekedő szerelvények utasait pedig buszokkal szállítják a puji állomásra, ahonnan ugyanabba az irányba tartó más vonatokon folytathatják az útjukat – tájékoztat közleményében a Román Vasúttársaság.

Hirdetés