Érdekel a restaurálás? Irány a Bánffy-kastély!

Az épített örökség helyreállításáról szerezhetnek elméleti és gyakorlati tudást mindazok, akik jelentkeznek a július 30. – augusztus 13. között Bonchidán zajló képzésre.
Hirdetés

A Transylvania Trust Alapítvány idén nyáron is megszervezi az Épített örökség helyreállító szakmai workshopot a bonchidai Bánffy-kastélyban: építész, építőmérnök, tájépítész, régész és művészettörténész hallgatók, a műemléképületek restaurálásában szakosodni kívánó építőipari munkások és más érdeklődők jelentkezését várják.

Eddig 26 ország (többek között Románia, Albánia, Ausztrália, Brazília, Belgium, Franciaország, Magyarország, Lengyelország, Szlovénia, Svédország, Nagy-Britannia, Egyesült Államok, stb.) több mint 2000 képviselője vett részt a programban, melynek célja a hagyományos építőmesterségekkel kapcsolatos tudás megőrzése, használata és továbbadása.

A résztvevők külföldi és romániai szakemberektől sajátíthatják el a helyreállítás alapelveit és módszereit, a gyakorlati műhelyek során pedig aktívan részt vehetnek a bonchidai Bánffy-kastély restaurálásában. A hallgatók oklevelet kapnak, melyet egyetemi szakmai gyakorlatként is elfogadnak.

A jelentkezők a következő műhelyek keretében csiszolhatják szakmai tudásukat:

  • kőművesség, boltozat-helyreállítás és faldíszítő technikák (ebből 2 nap: a fresco, a secco, sgraffito, stukkó, marmorino)
  • hagyományos asztalosság és régi bútorok helyreállítása
  • kőfaragás
Hirdetés

A képzés kirándulással egybekötött tanulmányutat is tartalmaz: több értékes erdélyi műemléket lehet megtekinteni. A helyreállítási tábor időpontja: 2017. július 30. – augusztus 13.

Jelentkezni a bhct@transylvaniatrust.ro e-mail címen lehet április 15-ig, további részleteket itt találhatnak.

Hirdetés