Kolozsvárt örökbe fogadták a magyar diákok (VIDEÓ)

Az Örökségünk őrei kezdeményezésben részt vevő iskoláscsapatok bebizonyították, hogy jókedvvel és fiatalos lendülettel is lehet védeni az épített örökséget. De kik lettek a legsikeresebb ifjú örökségvédők?
Hirdetés

Többször is beszámoltunk az RMDSZ Örökségünk őrei kezdeményezéséről, amelynek keretében kolozsvári magyar középiskolások „fogadhattak örökbe” műemlék épületeket. A program kolozsvári vetélkedőjén hétfő este hirdettek győztest a Kolozsvári Magyar Operában, ahol hat iskola hat csapata mérte össze tehetségét és eredményeit.

A zsűri értékelése alapján a Református Kollégium (ők az Óváry-Purjesz-házat „fogadták örökbe”) és a Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Iskolájának csapata (a Sétatér őrei) lett az első helyezett.

Rajtuk kívül a János Zsigmond Unitárius kollégium (Tűzoltótorony), az Apáczai Csere János Elméleti Líceum (Státus-paloták), a Báthory István Elméleti Líceum (Mauksch-Hintz-ház) és a Brassai Sámuel Elméleti Líceum (Marianum) csapatai vették ki részüket a kincses város épített örökségének védelméből.

Az egyik győztessel, a Református Kollégium fiataljaival korábban készítettünk egy videó-összeállítást:

Hirdetés

 

 

Hirdetés