Nem a kormány hibázott a 13. rendelettel!

Hanem a tüntetők. Akik alaposan elrontották Románia országimázsát.
Hirdetés

És ezt nem egy részeg ember mondja. Hanem az állam második legfőbb „méltósága”: Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke, az ALDE (Liberálisok és Demokraták Szövetsége) társelnöke, mégpedig a Digi24 tévéadó egyik beszélgetős műsorában.

„Mert mit tett a kormány valójában? Nem tett egyebet, mint hogy összhangba hozta a törvényt az Alkotmánybíróság döntéseivel”, magyarázta Tăriceanu.

Ehhez a szerinte korrekt eljáráshoz képest a 13. sürgősségi kormányrendelet éjszakai meghozatalát követő országos tömegtüntetések sokkal nagyobb rosszat eredményeztek Románia számára. „Amíg az ország ezzel a témával tűnik ki a többi közül, ne csodálkozzunk, hogy az Európai Unió partnerországai némi… nos, talán nem olyan súlyos ez a szó…, szóval némi lenézéssel tekintenek ránk”, fejtegette a szenátus elnöke.

Tăriceanu az amnesztiatörvényről is beszélt. Amelyről a kormány nem mond le. „Az amnesztia egy nagyobb törvénycsomag részét képezi majd. Ily módon legalább részben megoldjuk a börtönproblémát, az Emberi Jogok Európai Bíróságának ajánlásai értelmében”, jelentette ki a szenátus elnöke.

Hirdetés