Szentgyörgyi krumplis kenyér lett az év kenyere

Diószegi László pékmester és vállalkozó csak leemelt egy kenyeret a polcról, és benevezte.
Hirdetés
A sepsiszentgyörgyi Diószegi László pékmester barna krumplis kenyere nyerte el a 2017-es év kenyere díjat az idén Nagyszebenben megrendezett GastroPan nemzetközi szakkiállításon, az ipari technológiával készülő kenyerek kategóriájában. 
 
A legjobb kézműves kenyér kategóriában a csíkszentmártoni Bocskor István Napkenyerét kiáltották ki győztesnek Közép- és Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari, cukrászati és vendéglátó-ipari kiállításán. 
 
Diószegi László bevallása szerint nem készült külön a versenyre, leemelt egy kenyeret a polcról, és benevezett vele a megmérettetésre. „Pékségünk már egy éve süti ezt a kenyeret, amely megtalálható az üzleteinkben, de nem reklámoztuk nagyon. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert erre a versenyre nem is kellett külön készülnöm. Reggel, amikor elindultam Sepsiszentgyörgyről, levettem egy kenyeret a polcról, és azt tettem a zsűri elé. Az a barna krumplis kenyér volt, amelyből 1000 – 1200 darabot adunk el naponta” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a pékmester, aki 2009 és 2011 után a harmadik alkalommal nyerte el az év kenyere díjat. 
 
Diószegi azt is elmondta, cége a kenyértésztából készült művészi alkotások kategóriában is első díjat nyert, sorozatban immáron ötödik alkalommal. Farkas Ferenc alkotásának témája a szüret és az őszi betakarítás volt.
 
Farkas Ferenc
 
Farkas Ferenc és alkotása | A kép forrása: gastropan.ro
 
A kézműves kenyerek közül a csíkszentmártoni Bocskor István Napkenyerét ítélte a legjobbnak a zsűri. Ebben a kategóriában olyan, gépi feldolgozás nélkül készült kenyerek indulhattak, amelyekből 100 kg-nál kevesebbet állítanak elő naponta – írják közleményükben a GastroPan szervezői.

Hirdetés