Romániai sérültjei is vannak a londoni terrortámadásnak

Magyar állampolgárságú áldozatokról egyelőre nincs hír.
Hirdetés

A román bekügyminisztérium közlése szerint a brit parlament közelében lezajlott merényletnek két román állampolgár is áldozatául esett. Mindkettejüket kórházban ápolják.

„A román külügyminisztérium együttérzését fejezi ki a brit néppel” – fogalmaz a minisztérium közleménye.

A londoni román nagykövetség követi az eseményeket és készen áll, hogy igény esetén konzuli segítséget nyújtson – teszi hozzá a külügyminisztérium.

A külügy szerint a román állampolgárok a londoni nagykövetség következő telefonszámain kérhetnek konzuli segítséget: +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nem tud arról, hogy magyar állampolgárok is érintettek lennének a szerdai londoni merényletben – mondta a tárca sajtófőnöke az M1 aktuális csatornának.

Hirdetés

Menczer Tamás azt mondta: a kint tartózkodóktól azt kérik, kövessék a helyi hatóságok utasításait, menjenek biztonságos helyre.
Közzétették a nagykövetség telefonszámát, ahol a hozzátartozók érdeklődhetnek. Ugyanakkor a KKM sajtófőnöke kiemelte: azt kérik, csak azok telefonáljanak, akiknél megalapozott a gyanú, hogy rokonuk, ismerősük a sérültek között lehet.

A londoni merényletről szóló összefoglalónkat itt olvashatják.

Hirdetés