Grindeanu: nem igaz, hogy Szerbiában bujdosik Sebastian Ghiță

Azt nem árulta el a miniszterelnök, miért olyan biztos ebben.
Hirdetés

Téves az az információ, miszerint Szerbiában tartózkodik Sebastian Ghiţă, a nemzetközi körözés alatt álló volt képviselő – nyilatkozta szerdán Sorin Grindeanu miniszterelnök. A kormányfő állítása szerint tájékoztatást kért az ügyben szerdán, a Belügyminisztérium tavalyi tevékenységi mérlegét ismertető ülés előtt.

„Úgy tűnik, téves az információ, de nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, ez a rendőrség dolga, amelyet ezúton is arra intek, hogy végezze a munkáját, és találja meg nem csak Sebastian Ghiţăt, hanem mindenkit, aki megszökik, és kivonja magát a felelősségre vonás alól” – fogalmazott a miniszterelnök.

Grindeanu szerint nem a kormánytól vagy az üggyel foglalkozó Belügyminisztériumtól származik az információ, miszerint Ghiţă Szerbiában tartózkodik. „Nem hivatalos forrásokból érkezett az információ, amelyet az ülés elejéig nem erősítettek meg” – tette hozzá a kormányfő.

A volt parlamenti képviselő feltételezett szerbiai tartózkodásáról a Hotnews értesült. A lap szerint Ghiță két közeli munkatársa – aki közül az egyik az Evenimentul zilei napilap tulajdonosa – nemrég Szerbiába utaztak, és vélhetően az Europol által is körözött politikussal találkoztak.  A lap tudni vélte, hogy a rendőrség már felvette a kapcsolatot a szerb hatóságokkal.  

Hirdetés