Törvényes a vallási jelképek viselésének tiltása a munkahelyeken

Így döntött az Európai Unió Bírósága.
Hirdetés

Vagyis: a munkáltatónak jogában áll megtiltani alkalmazottaiknak, hogy „látható vallási vagy politikai jelképeket” viseljenek, beleértve a fátylat is. A döntés azt követően született meg, hogy két muzulmán nő (egy francia és egy belga) a Bírósághoz fordult, mivel elbocsátották őket a munkahelyükről, azzal az indoklással, hogy megtagadták a fátyol levételét.

Mindkét nő a magánszektorban dolgozott, és hijabot viselt (muzulmán fátyol, amely eltakarja a fejet és a mellkast, de az arcot nem) a munkahelyén, és a munkáltató mindkét esetben úgy ítélte, hogy a viselet nem kompatibilis a vállalat semlegességi politikájával. Mivel a nők megtagadták a fátyol eltávolítását, elbocsátották őket.

A döntésnek jelentős tétje van, ugyanis Európában nem létezik egy közös politika a muzulmán fátyol minden formáját tekintve: a hijabról, a burkáról (a fátyol az egész testet eltakarja) és a niqabról (a fátyol csak a nő szemét engedi láttatni) van szó.

A Bíróság hozzátette: a munkáltató vállalatnak ki kell dolgoznia egy belső szabályzatot, amelyben tételezni kell, hogy minden alkalmazottnak semleges módon kell öltözködnie. A munkáltató viszont nem kérheti egy alkalmazottól, hogy ne viseljen valamilyen vallási vagy politikai jelképet egy ügyfél kérésére.

Ez az Európai Unió Bíróságának első határozata, ami a muzulmán fátyol munkahelyen való viselését illeti.

Hirdetés