Ezeknek a csoportképeknek kell fájó szívvel búcsút mondanunk
Gruppen, hess!
pazs
2017. március 11. szombat, 16:27
Unalmas, ahogy az a sok politikus fegyelmezetten álldogál két sorban, ráadásul időigényes is.

EU-csúcstalálkozó elképzelhetetlen volt eddig a szokásos csoportkép nélkül, amelyen az Unió vezetői, illetve a tagállamok kormány- és államfői együtt pózoltak a kamerának, ezzel is jelezve mintegy Európa országainak egységét.

Nos, ha igazak a hírek, ezeknek a „családi fotóknak” végképp búcsút mondhatunk idéntől. Ennek részben az az oka, hogy az EU szeretne egy „modernebb vizuális arculatot” kialakítani – nyilatkozta név nélkül egy európai diplomata az AFP-nek. Ez a törekvés találkozik Donald Tusknak, az Európai Tanács frissen – és elég botrányos körülmények között – újraválasztott elnökének szándékaival, aki szeretné lerövidíteni és hatékonyabbá tenni a gyakran éjszakába nyúló csúcstalálkozókat. Ezek a fotózások pedig meglehetősen sok időt emésztenek fel.

Az újabb elképzelések alapján több lehetőséget biztosítanának a fotósoknak, hogy „természetes közegükben”, a munkálatok helyszínein kapják lencsevégre az európai vezetőket.

Bár az efféle újrafazonírozások a magánéletben is válságos időszakokban szoktak végbemenni, a brüsszeli bennfentes szerint a változtatásnak nincsenek politikai okai, nincs összefüggésben például azzal, hogy a 28 tagállam egyike, az Egyesült Királyság épp elhagyni készül az Uniót.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.