Hamis utalványokkal közel nyolcezer embert vertek át Fehér és Bihar megyei csalók

Szép összeget csaltak ki a gyanútlan áldozatokból.
Hirdetés

Házkutatásokat tartott hétfőn a rendőrség Fehér és Bihar megyében. Négy gyanúsítottnál vizsgálódtak, akik egy apróhirdetési oldal révén állítólag összesen 165.000 lejes kárt okoztak több mint 7.500 személynek.

A hatóságok összesen nyolc házkutatást tartottak, ezek közül hét Fehér, egy pedig Bihar megyei helyszínen zajlott. A rendőrök, a szászsebesi ügyészség irányította nyomozás keretében, a gyanúsítottak lakásán, illetve az általuk vezetett cégek székhelyén vizsgálódtak.

A Fehér megyei rendőrség közleménye szerint 2015-ben és 2016-ban a négy gyanúsított több ezer személyt vezetett félre egy apróhirdetési oldalon keresztül. A hirdetés feladásakor az ügyfelet arról értesítették, hogy automatikusan nyert egy 150 euró értékű utalványt, amelyet ingyen kézhez kap, majd levásárolhat bizonyos üzletekben. Az utalványokat gyorspostával küldték ki, és bár ingyenesként hirdették őket, átvételkor 18 és 28 lej közötti összeget kellett fizetnie a címzettnek, szállítási költség gyanánt. Később kiderült, hogy az utalványok teljesen értéktelenek, a szállítási költség pedig jóval kisebb volt az elkért összegnél. A csalók 7.500 személyt károsítottak meg ezzel a módszerrel és összesen több mint 165.000 lejre tettek szert – áll a közleményben.

A négy gyanúsított közül hármat előállítanak kihallgatásra, a negyedik egy másik ügyben kirótt szabadságvesztését tölti a nagyváradi börtönben.

Hirdetés