Trump megfejtette, miért volt bakiparádé az Oscar-gálán

Az elnöknek mindenről van véleménye. Mindenről IS.
Hirdetés

Donald Trump amerikai elnök szerint a vasárnapi Oscar-gála díjátadóján amiatt támadt zűrzavar, mert a rendezvény résztvevői túlságosan a politikára összpontosítottak – írja az MTI.

Mint ismeretes, a vasárnapi (nálunk hétfő hajnali) díjátadó – amellett, hogy két éven belül már a második Oscar-díjat hozta a magyar filmgyártásnak – tele volt bakikkal. Ezek közül a legsúlyosabb az volt, amikor Warren Beatty és Faye Dunaway tévesen olvasták be a legjobb film címét, és a Kaliforniai álom stábtagjai már a köszönőbeszédeiket tartották, amikor kiderült, hogy nem is ők, hanem a Holdfény című film nyerte a díjat.

Trump a Breitbart News hírportálnak adott interjúban fejtette ki véleményét arról, ami a vasárnap éjszakai Oscar-gálán történt, amikor a legjobb film kihirdetésekor a két műsorvezető rossz borítékot kapott, és tévesen nevezte meg a Kaliforniai álom című filmet győztesnek. „Azt hiszem, túlságosan a politikára összpontosítottak, és ezért nem tudták összehozni a végét” – mondta az elnök. „Egy kicsit szomorú volt. Elvett az Oscar-gálák varázsából” – fogalmazott Trump, hozzátéve, hogy ő már volt vendég Oscar-gálán, de a mostaniból „hiányzott valami különleges, és szomorú, hogy így ért véget”.

Az elnök – akinek nemrég a sajtótájékoztatójáról több patinás amerikai médiumot kizártak, köztük a CNN-t vagy a The New York Timest – az interjúban egyebek mellett ezúttal is „hazugságokat terjesztő” sajtótermékeket ostorozta, hangsúlyozva, hogy nem úgy általában a médiával van baja, csak a hamis híreket közlő sajtóorgánumokkal.

 

Hirdetés