Sándor napján takarítanak a blokk körül

Kolozsvári civilek legújabb önkéntes akciója a tüntetésekből megmaradt lendületből.
Hirdetés
Tömbházak körüli takarítást kezdeményezett egy kolozsvári lakos március 18-ra, mivel egyszerűen bántja a sok szemét a szemét, és reméli, ezzel nincs egyedül. Sőt még emlékszik, amikor gyerekkorában a szomszédok minden tavasszal összegyűltek, hogy rendbetegyék a tömbházak közötti zöld területeket, sétányokat, parkocskákat, és szeretné ezt a szokást visszahozni.
 
Facebook-eseményt azért hozott létre az akcióhoz, hogy találkozzanak azok, akik ugyanúgy hajlandók megtisztítani közvetlen lakókörnyezetüket, és szívesebben tennék ezt együtt. Mert a takarításhoz mindössze gumikesztyű és egy pár szemeteszsák kell, írja Daniel Rusu a Facebookon, esetleg szemétszedegető pálca azoknak, akik nem szeretnek hajolgatni.
 
Meghívójában megjegyzi, 50 ezer ember, aki az elmúlt hónapban Kolozsváron tüntetett, meg tudja változtatni egy város arcát, ha tudatosítja saját (alkotó)erejét.
 
Daniel egyébként nemcsak szövegben hív takarítani, ma egy órát sétált egy barátjával a Monostor La Terenuri részén, és 3 zsák szemetet szedtek össze úgy, hogy egy idő után csatlakoztak hozzájuk a környékbeli gyerekek is.

Hirdetés